Logistieke software

Logistieke software is belangrijk voor ieder bedrijf die zich richt op transport, opslag of overslag van goederen. Sterker nog, de logistieke sector kan tegenwoordig niet meer zonder degelijke logistieke software! Door het inzetten van computers voor het bijhouden van de voorraden en het plannen van het laden en lossen zijn de processen binnen warehouses een stuk eenvoudiger geworden. Waar men vroeger nog door middel van grote stapels papier moest uitvogelen wat er vandaag allemaal op de planning stond, kan men tegenwoordig eenvoudig zien wat er te gebeuren staan met behulp van de juiste logistieke software.

Logistieke software moet werken

Hierbij is het echter wel van sterk belang dat deze logistieke software aangepast is op de processen binnen het bedrijf waarvoor deze software bedoeld is. Veel bedrijven werken tegenwoordig met gestandaardiseerde logistieke software welke vaak niet volledig aansluit op hun eigen werkzaamheden en processen. Omdat dit minder efficiënt is verliest het bedrijf hierdoor kostbare tijd en dus geld. Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen (bron: Logistiek.nl) dat slechts 12% van de bedrijven die gestandaardiseerde logistieke software gebruikt hier ook daadwerkelijk tevreden over is. Dit onderstreept nog maar eens hoe belangrijk het is om de logistieke software aan te passen op uw onderneming, en niet andersom.

Maatwerk logistieke software

Om goed aan te sluiten op de processen binnen een logistiek bedrijf moet er goed gekeken worden hoe deze processen in elkaar steken en op welke wijze deze kunnen worden geoptimaliseerd. Door eerst deze processen goed in kaart te brengen kan de software worden aangepast op de situatie van het desbetreffende bedrijf. Dit lijkt een kostbare aangelegenheid, maar de winst die dit soort gespecialiseerde logistieke software kan opleveren weegt over het algemeen gemakkelijk op tegen de initiële kosten die gemaakt moeten worden. Besparingen tot 25% zijn met gespecialiseerde logistieke software eerder regel dan uitzondering bij de logistieke software die Arox Logistics IT levert.