Arox behoort tot één van de meest innovatieve bedrijven

Arox behoort tot één van de meest innovatieve bedrijven

Arox is door de Kamer van Koophandel uitgeroepen tot één van de meest innovatieve bedrijven van Nederland tijdens de MKB Innovatie Top 100.

 

Vliegende telmachine: drones tellen voorraden

Ja, het is echt waar. Er vliegt een drone door het magazijn! Het ding vindt zelf zijn weg en telt op zijn route de voorraad die op de schappen staat. Een kind kan de was doen. Arox Logistix IT  ontwikkelde de ‘tel-drone’ door hun gespecialiseerde software voor de logistieke sector te koppelen aan de techniek van drones. Zo ontstond een nieuw product dat ondernemers met een (groot) magazijn helpt om hun voorraad sneller, eenvoudiger en goedkoper te tellen.

 

Drone met ogen

Voorraad tellen is een arbeidsintensieve klus. Het moet wel gebeuren, want het is de basis voor betrouwbare en snelle levering van producten. Het idee om een ‘vliegende telmachine’ te ontwikkelen, was er bij Arox daarom al snel. Maar het kostte het nodige denkwerk om de drone daadwerkelijk te maken. De software-ontwikkelaar uit Hoogezand gaf de drone digitale ogen en een digitaal brein waarmee hij de route en bijvoorbeeld obstakels herkent. Daardoor vliegt de drone autonoom door een gebouw. De drone is gekoppeld aan een warehouse management systeem dat alle gegevens direct opslaat en analyseert.

 

Betrouwbaar

Het apparaat zorgt voor kostenbesparing omdat er geen medewerkers aan te pas komen. De drone kan ook vaker tellen dan mensen waardoor de voorraadbetrouwbaarheid groter is. Arox Logistics IT is wereldwijd koploper met deze innovatie. Zij hebben het product succesvol getest en willen het nu uitrollen bij hun klanten in de logistieke sector.

 

Bron: MKB Innovatie Top 100

 

Comments are closed.