Arox Logistics IT geïnterviewd door BNR Nieuwsradio

Arox Logistics IT geïnterviewd door BNR Nieuwsradio

Een van die bedrijven was het ICT-bedrijf Arox in het Groningse Hoogezand. De slimme bril is inmiddels af en verslaggever Rogiér Dankerlui mocht hem testen.

 

arno bruining

 

Luister het interview terug: http://www.bnr.nl/player/audio/10045726/10306922

 

Ondernemers hebben het afgelopen jaar volop gebruik gemaakt van de zogenoemde innovatieregeling van Economische Zaken: een subsidie die ondernemers helpt bij onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe producten. Zo’n 23-duizend bedrijven profiteerden voor bijna 1 miljard euro van de regeling, meldt het ministerie.

Een van die bedrijven was het ICT-bedrijf Arox in het Groningse Hoogezand, dat software voor smartbrillen ontwerpt voor in magazijnen. De slimme bril is inmiddels af en verslaggever Rogiér Dankerlui mocht hem testen.

Hoe werkt het?
Je neemt met de smartglasses op je hoofd plaats in een heftruck in het magazijn. Vervolgens zie je door je glazen welke doos waarheen moet. Doe je het ondanks de aanwijzigingen van je bril niet goed? Dan komt er een groot rood kruis in beeld. Wanneer je het wel goed hebt gedaan, word je beloond met een vinkje.

Volgens Arno Bruining van Arox heeft het bedrijf de subsidie goed kunnen gebruiken. ‘Het zijn trajecten waarvan je van tevoren moeilijk kunt bepalen of het haalbaar is. De overheid biedt subsidie voor technische knelpunten’, vertelt hij. De bedrijven krijgen overigens niet het hele plan gefinancierd. ‘We hebben zo’n dertig procent van de loonkosten om deze knelpunten op te lossen vergoed gekregen’, zegt Bruining.

 

Bron: BNR

 

Comments are closed.